
دستهبندی UPS ها بر اساس توان
سیستم های UPS را می توان براساس گستره توانی و یا پیکره بندی طبقه بندی نمود که ازلحاظ توان به دستههای توان بسیار پایین (تا ۵۰۰ VA)، توان پایین (۵۰۰-۲۰۰۰ VA)، توان متوسط (۳-۲۰kVA) و توان بالا (۳۰-۵۰۰kVA) تقسیمبندی میشوند.
سیستمهای UPS با توان بسیار پایین سبک و قابلحمل بوده و معمولاً برای کامپیوترهای شخصی کاربرد دارند. این یو پی اس ها در مجاورت سیستم قرار میگیرند و دارای باتری داخلی برای ذخیرهسازی انرژی هستند.
سیستمهای توان پایین از بسیاری جهات مشابه حالت قبل بوده و قابلحملاند. ازآنجاکه توان بالاتری دارند، برای تغذیه کامپیوتر شخصی با پرینتر و اسکنر و تجهیزات دیگر قابلاستفاده میباشند. این دسته از یو پی اس ها ممکن است دارای باتری داخلی باشند و یا باتری در کابینت جداگانه تعبیه گردد.
سیستمهای UPS توان متوسط با توجه به گستره توانی خود، برای تغذیه یک شبکه اداری کامل، مجموعه سرورها و یا مراکز ارتباطات مناسب هستند. UPS های توان متوسط قابلحمل نبوده و از طریق تابلو برق فشار متوسط تغذیه میشوند. معمولاً باتری در محفظه جداگانه برای آنها در نظر گرفتهشده و در کل این سیستمها مجهز به دستگاههای حفاظتی هستند.
سیستمهای UPS توان بالا، قابلیت تغذیه یک مرکز اطلاعات بزرگ را دارند و به دلیل حجم بالا و صدا و نویز زیاد، در اتاقهای جداگانه قرار میگیرند. باتریها ممکن است در کنار UPS و یا در اتاق جداگانه (اتاق باتری) قرار گیرند. این سیستمها پرهزینه بوده و فقط در کاربردهای حساس و بزرگ بهصرفه هستند.
دستهبندی یو پی اس ها ازلحاظ توان حالت کلی و فراگیر داشته که در بالا بهصورت مختصر بیان گردید. میتوان دستهبندی عمومی و دقیقتری از UPS با توجه نوع کاربری و ساختار آن ارائه داد که عبارتاند از: استاتیک ، دوار (چرخشی) ، ترکیب استاتیک/دوار (هیبریدی).
⬅️ قسمتی از کتاب “منبع تغذیه بدون وقفه (UPS)، تالیف: پویان اصغریان، ناشر: کانون نشر علوم
⭕️ برای کسب اطلاعات بیشتر و یا خرید کتاب به لینک زیر مراجعه فرمایید:
آزمون تاپ
بازدید مطلب:۵۴۲۸بار