امروزه شبکههای قدرت به دلیل گستردگی، در معرض انواع خطاها و اغتشاشات قرار داشته و تجهیزات الکترونیکی نهتنها به قطع برق شهر حساساند بلکه افت یا افزایش ولتاژ نیز اثرات مخربی بر روی آنها دارد. اغتشاشات برق میتوانند بر امنیت زندگی انسان، امنیت داراییها و پویایی اقتصادی یک شرکت یا فرایند تولیدی اثرگذار باشند و در نتیجه حذف آنها از سیستم قدرت، امری اجتنابناپذیر خواهد بود. راه حل های گوناگون با میزان اثربخشی متفاوتی در این راستا ارائه شده است که با دو معیار «در دسترس بودن و کیفیت توان الکتریکی» مقایسه میشوند.
دسترسی به توان الکتریکی بهعنوان انتقال مناسب توان به پایانههای بار در طول یک دوره زمانی (یک سال) تعریف میگردد. دسترسی به توان عمدتاً تحت تأثیر وقفههای حاصل از خروج شبکه یا خطاهای الکتریکی قرار دارد. راهحلهایی برای کاهش این خطرات وجود دارد که عبارتاند از:
- تعدد منابع تغذیه بهجای استفاده از یک منبع،
- تقسیمبندی تأسیسات الکتریکی به مدارهای اولویتدار و غیر مهم،
- ریزش بار (در صورت لزوم)؛ بنابراین توان مصرفی کاهشیافته برای تغذیه بخشهای موردنیاز استفاده میشود،
- انتخاب پیکرهبندی مناسب سیستم ارتینگ برای دستیابی به تداوم سرویسدهی،
- و غیره.
شایانذکر است که تنها راه قابلاطمینان در تداوم توان رسانی، استفاده از یک منبع جایگزین مستقل (حداقل برای بارهای اصلی و اولویت بالا) است. منابع تغذیهای که وظیفه تأمین برق را در هنگام قطع برق شبکه به عهدهدارند، منابع تغذیه اضطراری نامیده میشوند. این منابع بسته به سیستم مورد تغذیه خصوصیات متفاوتی دارند.
برخی از منابع برق اضطراری که از باتری برای تولید انرژی الکتریکی استفاده میکنند فقط قادرند برای مدت محدودی، بسته به مقدار مصرف بار، برق آن را تأمین نمایند. ولی برخی دیگر قادرند به مدت نامحدودی تا زمان وصل شدن مجدد برق شهر، توان اضطراری را تأمین کنند که این سیستمها مبتنی بر موتور مکانیکی و ژنراتور هستند و تا زمانی که سوخت موتور مکانیکی تأمین شود، برق اضطراری وجود خواهد داشت.
کیفیت توان الکتریکی با میزان حذف اغتشاشها در پایانههای بار تعیین میگردد. استفاده از منبع تغذیه جایگزین، وجود توان در پایانههای بار را تضمین میکند اما در بسیاری از موارد توانایی تأمین کیفیت توان مناسب را ندارد. امروزه، بسیاری از دستگاهها و ابزارآلات الکترونیکی حساس، نیاز به یک منبع توان الکتریکی دارند که عاری از این اغتشاشها بوده و مقاومت زیادی داشته باشد. یک راه مفید و اساسی برای حل مشکلات مذکور، استفاده از منابع تغذیه بدون وقفه است که به سبب دارا بودن پیکرهبندیهای انعطافپذیر، مزیتهای بیشماری را به همراه دارند.
منبع تغذیه بدون وقفه(UPS) توانی پیوسته و با قابلاطمینان و کیفیت بالا را برای بارهای حیاتی و مهم فراهم میکند. درواقع، این سیستمها از بارهای حساس در برابر قطع برق، اضافه ولتاژ و یا افت ولتاژ محافظت کرده و همچنین اغتشاشات هارمونیکی و گذرای خط را از بین میبرند. کاربردهای سیستم UPS شامل کامپیوترهای شخصی، سیستمهای رایانهای اداری، سرورها و مراکز داده، تجهیزات شبکه، سیستمهای بانکی و خودپردازها، دوربینهای مداربسته، دربهای کرکرهای خودکار، تجهیزات پزشکی بیمارستان، تجهیزات آزمایشگاهی، باسکول و سیستمهای توزین، مصارف صنعتی، پکیج حرارتی، مصارف کوچک خانگی، سیستمهای فروشگاهی POS و مخابرات میباشد.
برای کسب اطلاعات جامع، دقیق و به روز در رابطه با UPS ها حتما کتاب زیر را مطالعه نمایید. این کتاب مشتمل بر ۱۷ فصل می باشد که تلفیقی از تجربه های عملی و مقالات علمی و همچنین کاتالوگ های برترین شرکت های جهان می باشد. در این کتاب سعی شده تا مباحث بصورت تئوری و عملی بیان گردد و برای تمامی علاقه مندان این حوزه مفید است. فصول هفده گانه این کتاب بصورت زیر می باشد:
فهرست مطالب
همانطور که در سر فصل های بالا دیده می شود، در کتاب سعی شده تا با زبانی ساده و بصورت مفید و به دور از حاشیه و اطناب کلیات UPS ها را بررسی نماید.
بنده پویان اصغریان تضمین می کنم که از مطالعه این اثر رضایت کامل خواهید داشت. اگر این کتاب را خواندید حتما نظرات، انتقادات و پیشنهادات خود را از طریق بخش “تماس با ما” در میان بگذارید.
برای کسب اطلاعات بیشتر و خرید حضوری با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید:
۰۲۱- ۶۶۴۹۴۹۱۱
۰۲۱- ۶۶۹۶۱۵۶۸
۰۹۳۶۸۳۸۹۴۷۴
و یا برای خرید اینترنتی کتاب از طریق لینک های زیر اقدام نمایید تا در کوتاه ترین زمان ممکن به شما تحویل داده شود:
دیجیکالا
فروشگاه شهر کتاب آنلاین
فروشگاه مهرگان