
لپ تاب خود را با دوچرخه شارژ کنید!
در بخش <یه عکس یه حرف> این پست به یک ایده عملی شده می پردازیم. این ایده مبتنی بر تولید برق از طریق رکاب زدن دوچرخه می باشد. در ابتدا خوب به تصویر زیر نگاه کنید. این تصویر متشکل از یک فرد سوار بر دوچرخه، موتور الکتریکی، دیود، باتری معمولی، اینورتر و بار خروجی (مثلا لپ تاپ) است.
وقتی فرد شروع به رکاب زدن بر روی دوچرخه ثابت می کند، انرژی جنبشی از طریق تسمه ها سبب چرخش موتور می گردد. در واقع فرد انرژی مکانیکی لازم برای تولید انرژی الکتریکی را فراهم می نماید. پس از رکاب زدن و از طریق یک موتور الکتریکی ساده، برق متناوب با فرکانس غیردلخواه و غیراستاندارد تولید می شود. این برق متناوب با فرکانس غیراستاندارد و بی ثبات باید تبدیل به ولتاژ استاندارد ۵۰ هرتز (۶۰ هرتز) گردد.
برای تبدیل ولتاژ نامناسب به ولتاژ مطلوب، یک روش شناخته شده استفاده از تبدیل AC به DC و سپس تبدیل DC به AC است. بخش اول از طریق یکسوسازی و بخش دوم توسط یک اینورتر صورت می گیرد.
در اینجا چون برق تولیدی تک فاز است، از یک دیود برای یکسوسازی بهره برده است. این برق تولیدی در یک باتری ذخیره شده و در مواقع لزوم می توان توسط یک اینورتر به ولتاژ مطلوب ۵۰ هرتزی دست یافت. نقش باتری توان رسانی با ثبات و قابلیت اطمینان بالا و همچنین ذخیره سازی انرژی در مواقع غیر ضروری می باشد.
البته توجه شود که این طرح در عین سادگی، نکات طراحی فراوانی در دل خود دارد. نکاتی که مربوط به جنس قطعات، جنس و نحوه نصب تسمه، نوع باتری و اینورتر و…. هستند.
بازدید مطلب:۷۵۸۲بار