تاریخچه مهندسی برق
در سال ۱۷۵۲ بنجامین فرانکلین اولین فردی بود که سعی کرد تا توسط یک کایت پروازی از الکتریسیته موجود در ابرها استفاده کند. در سال ۱۷۸۰، لوییجی گالوانی هنگامی که دید پای یک قورباغه مرده توسط لمس با نقره و مس پیچ خورد ، شگفت زده شد. او در کشف حقیقت اشتباه کرد زیرا فکر کرد که الکتریسیته از پا می آید و از آن به عنوان برق حیوانات نام برد. در سال ۱۸۰۰ پس از گسترش و توسعه توسط الساندرو ولتا که از سلول ولتائیک به عنوان یک روش ساده تولید برق از یک واکنش شیمیایی بهره برد ، یک انقلاب واقعی در این زمینه رخ داده است و تاریخ مهندسی برق کاملا از این زمان تغییر کرده است.
نیازی به گفتن نیست که بسیاری از نظریه ها، که در آن این زمینه از مهندسی ساخته شده است، به الکترومغناطیس مرتبط می باشد. قانون الکترومغناطیس توسط مایکل فارادی در سال ۱۸۳۱ ابداع شد. این قانون به عنوان القای مغناطیسی قاونو فارادی مشهور است.
رابطه ما بین جریان و ولتاژ در هادی توسط گئورگ اهم در سال ۱۸۲۷ به وجود آمد. بر پایه این دو تئوری، گسترش تکنولوژی الکتریکی آغاز شد. مایکل فارادی در آزمایش خود بر روی القای الکترومغناطیسی، طراحی مبنایی و پایه یک ماشین چرخان الکتریکی را انجام داد. در سال ۱۸۷۳ جیمیز کلارک ماکسول ، مقاله معروف خود بر اساس مغناطیس و الکتریسیته را منتشر نمود.
ورنر فون زیمنس بنیانگذار آلمانی شرکت های مهندسی چند ملیتی و الکترونیکی زیمنس، سهم بزرگی در روزهای اولیه از تاریخ مهندسی برق دارد. او یک مخترع و توسعه دهنده بی نظیر بود. فرد دیگر در بهبود مهندسی برق توماس ادیسون بود. همه ما او را تحت عنوان مخترع لامپ روشنایی الکتریکی در سال ۱۸۷۹ میشناسیم. این اختراع یک انقلاب بود. او همچنین سازنده اولین شبکه الکتریکی در جهان می باشد.
اگرچه که بسیاری محقق و توسعه دهنده در سالهای قبل از ۱۸۸۲ در پیش برد این علم سهم داشتند، اما مطالعه برق به عنوان رشته جداگانه مهندسی شناخته نمیشد. در آن سالها مهندسی برق به عنوان شاخه جداگانه ار مهندسی توسط دانشگاه فنی دارمشتات آلمان معرفی شد. این آغازی بر مطالعه مهندسی برق به عنوان درجه حرفه ایی محسوب میشود. در آن سالها ادیسون اولین کسب و کار برق جهان را با ۱۱۰ ولت DC آغاز نمود. در ابتدا مجموع ۵۹ خانه در منهتن به شبکه او متصل بودند.
گرچه جریان متناوب در سال ۱۸۵۰ توسط گیوم دوشن در اروپا توسعه یافته بود اما هنوز به صورت تجاری در نیامده بود. در نهایت جرج وستینگهاوس ، یک کارآفرین و مهندس آمریکایی، پا پیش گذاشته و از نظر مالی توسعه شبکه های برق AC پشتیبانی کرد. در پایان قرن نوزدهم انتقال توان و توزیع AC محبوب شد و شروع به تسلط بر سیستم های توزیع DC کرد.
پس از گسترش شبکه های توزیع ، الکتریسیته به مصرف کنندگان رسید و برای به کار انداختن تجهیزات مختلف توسط این انرژی استفاده شد. مهندسی برق هم در توسعه این قبیل صنایع و وسایل خانگی نقش دارد. دانشمندان و مهندسان بسیاری در اختراع و گسترش این قبیل تجهیزات مشارکت دارند. دریچه جدیدی بر روی تاریخ مهندسی برق گشوده شده است.
در سال ۱۸۹۵ ، نیکولا تسلا سیگنال رادیویی را در طول ۸۰ کیلومتر فرستاد و فرستنده رادیویی را بسط داد. در سال ۱۸۹۷ ، اشعه لامپ کاتدی توسط کارل فردیناند براون اختراع شد و این آغازی بر توسعه فن آوری های تلویزیونی بود. در سال ۱۹۰۲ ویلیام کاریر ماشین تهویه را توسعه داد. در سال ۱۹۴۱، کنراد زوس اولین شکل کامپیوتر الکترومکانیکی قابل برنامه ریزی را معرفی کرد. در سال ۱۹۴۳، تامی فلاورز تولید اولین نمونه از کامپیوتر دیجیتال قابل برنامه ریزی را تولید نمود. در سال ۱۹۴۶ پرسی اسپنسر اجاق مایکروویو را اختراع کرد. هر روز اختراعات و تحولات در مهندسی برق و فناوری های جدید وجود دارد. مبحث تاریخچه بسیار وسیع تر از این است اما هدف ما بررسی کلی و اجماعی از تاریخ مهندسی برق بود.
بازدید مطلب:۷۲۱۲بار